حرف روز
خبر، سرگرمی، سینما و تلویزیون، سلبریتی، حاشیه، بیوگرافی، آشپزی، عکس، فال، متن و پیامک

بیوگرافی دکتر رابرت جارویک اولین مخترع قلب مصنوعی + علت فوت

عکس دکتر رابرت جارویکدکتر رابرت جارویک متولد ۱۱ می در ۱۹۴۶ در میشیگان ایالات متحده آمریکا، مهندس و اولین طراح قلب مصنوعی بود. او در کنتیکت بزرگ شد. پدرش پزشک خانواده بود.

تحصیلات

تحصیلات دانشگاهی خود را با تحصیل در رشته معماری در دانشگاه سیراکیوز شروع کرد، ولی پس از آنکه پدرش از «آنوریسم آئورت» جان سالم به در برد، به پزشکی روی آورد.

او بعدها در رشته‌های جانورشناسی و بیومکانیک مدرک گرفت و مدرک پزشکی خود را در سال ۱۹۷۶ از دانشگاه یوتا کسب کرد.

بیوگرافی دکتر رابرت جارویک

پدر دلیل طراحی قلب مصنوعی

می‌دانستم پدرم بر اثر بیماری قلبی خواهد مرد و سعی می‌کردم برایش قلب بسازم. خیلی دیر شده بود.

فعالیت در طراحی قلب مصنوعی

او به جای طبابت، بر طراحی قلب‌های مصنوعی تمرکز نمود و یکی از مدل‌ های اولیه قلب مصنوعی ساخت وی یک گاو را برای ۲۶۸ روز زنده نگهداشت.
او در سال‌های بعد به تولید دستگاه‌های قلبی کوچک‌تری به نام دستگاه‌های کمکی بطنی (ventricular assist devices) از جمله جارویک ۲۰۰۰، تقریباً به اندازه یک باتری C (طول ۵ سانتی‌متر) و یک نسخه مخصوص کودکان، جارویک ۲۰۱۵ که حتی کوچک‌ تر است – تقریباً به اندازه یک باتری قلمی، کمک کرد.

رابرت جارویک دکتر ساخت قلب مصنوعی

با اینکه مدل اولیه جارویک-۷ در نهایت جایگزین شد، انواع جدیدتر مانند قلب مصنوعی کامل SynCardia در بدن‌های بیش از ۱۷۰۰ نفر در سراسر جهان کاشته شده‌اند و عمدتاً یک راه حل موقت برای بیماران در زمان انتظار برای پیوند هستند.

طراح اولین قلب مصنوعی

دکتر جارویک طراح اصلی اولین قلب مصنوعی دائمی که در بدن انسان کاشته شد، او در سال ۱۹۸۲، با کسب مجوز از FDA ، تیمی پزشکی به سرپرستی دکتر ویلیام دی وریس ، قلب مصنوعی «جارویک-۷» را در بدن بارنی کلارک ، دندان پزشک بازنشسته ۶۱ ساله ، جای گذاری نمود. این قلب از آلومینیوم و پلاستیک ساخته شده بود.

کلارک با وجود رنج بیماری قبول کرد که نخستین داوطلب این عمل تاریخی باشد. او پس از عمل ، ۱۱۲ روز زنده ماند و هرگز بیمارستان را ترک نکرد. جمله معروف او به همسرش پس از عمل این بود : «حتی بدون قلب ، هنوز هم دوستت دارم.»

دکتر رابرت جارویک

با وجود موفقیت اولیه، قلب مصنوعی با مشکلاتی مانند عفونت ، نارسایی کلیه و سکته همراه بود. این موضوع بحث های گسترده ای در مورد اخلاق پزشکی و کیفیت زندگی بیماران به راه انداخت.

پس از آن ، این دستگاه صدها بار به عنوان جایگزین موقتی تا زمان دریافت قلب اهدایی استفاده گردید. ولی در سال ۱۹۹۰، FDA مجوز استفاده از آن را به دلیل مشکلات کیفی لغو کرد.

با وجود همه چالش ها، دکتر جارویک تا پایان عمر بر این باور بود که «هر شکست، انگیزه ای است برای ساختن چیزی بهتر.»

دکتر رابرت جارویک و همسرش

فوت و علت فوت دکتر رابرت جارویک

دکتر رابرت ۲۵ می ۲۰۲۵ در ۷۹ سالگی در خانه اش در منهتن آمریکا از دنیا رفت و علت مرگ وی عوارض ناشی از بیماری پارکینسون اعلام شده است.

زندگی شخصی دکتر رابرت جارویک

وضعیت تاهل دکتر رابرت جارویک

دکتر جارویک در طول عمر خود دو بار ازدواج کرده بود که ازدواج اولش با خانم الین لوین به طلاق ختم شد و سپس با خانم مارلین ووس ساونت ازدواج کرد و دارای ۲ فرزند می باشد

مرتبط
ارسال پیام

*پیام های حاوی کلمات رکیک و توهین منتشر نمی شود.