حرف روز
خبر، سرگرمی، سینما و تلویزیون، سلبریتی، حاشیه، بیوگرافی، آشپزی، عکس، فال، متن و پیامک

بیوگرافی ابراهیم رهبر نویسنده معاصر و علت فوتش +سوابق و اهدای جسد

بیوگرافی ابراهیم رهبر نویسنده معاصر و علت فوتش +سوابق و اهدای جسدابراهیم رهبر از نویسنده‌های ایرانی اهل صومعه سرا بوده که ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ بر اثر کهولت سن درگذشت. مرحوم رهبر وصیت کرده جسد و کالبدش به دانشکدهٔ علوم پزشکی دانشگاه تهران اهدا شود و گفته نمی‌خواهم قبر داشته باشم

بیوگرافی ابراهیم رهبر

ابراهیم رهبر زاده ۱۶ دی ۱۳۱۷ در صومعه‌سرا نویسنده اهل ایران است. ایشان ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ از دنیا رفت. ایشان عضو کانون نویسندگان ایران و بازنشستهٔ وزارت کشاورزی بود رهبر از نویسندگان دهه ۴۰ بود و آثار زیادی به یادگار مانده است.

بیوگرافی ابراهیم رهبر نویسنده معاصر و علت فوتش +سوابق و اهدای جسد

سوابق

ابراهیم رهبر دانش‌آموختهٔ رشتهٔ زمین‌شناسی و بازنشستهٔ وزارت کشاورزی در ۵۹ بود. او در دوره وجانی پدر خود را از دست داده بوده و از همان نوجوانی، سرپرستی دو برادر و خواهر خود را به عهده می‌گیرد.

سال ها در کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی به مطالعه مشغول بود و سال‌های آخر عمر پژوهشهای زیادی را در زمینه ادبیات انجام داد و همچنین داستانهای زیادی نوشت که به دلیل کهولت سن، بیماری و مشکلات شخصی قادر به انتشار آن نشد.

نخستین اثر نویسندگی خود در زمینه داستان نویسی را از سال ۱۳۴۳ در جنگ طرفه و مجله بازار ویژه هنر و ادبیات به چاپ رسید او از نویسندگانی است که خوب شروع کرد اما شهرتش دوامی نیافت. نخستین داستان‌هایش بهترین کارهایش را تشکیل می‌دهند

در اردیبهشت ماه ۱۳۴۴ مجله اندیشه و هنر داستان «چهارجهت اصلی» رهبر را منتشر کرد داستان‌های مجموعه داستان «دود» و مجموعهٔ «من در تهرانم» (۱۳۵۲) از جمله کتاب های ای نویسنده است.

در سال‌های اخیر نیز بیش از ۲۵ داستان کوتاه از ابراهیم رهبر در مجله‌ها چاپ شده‌است.

ازدواج و همسر

ابراهیم رهبر در اواخر عمر به تنهایی در تهران زندگی می کرد. او در مورد تنهایی و انزوای خود می‌گوید: خودم اینطور خواستم و اصلاً پشیمان نیستم.

علت فوت و اهدای جسد به دانشگاه

ابراهیم رهبر طبق وصیت خود کالبدش را به دانشگاه علوم پزشکی اهدا کرده تا مورد تحقیق دانشجویان پزشکی قرار گیرد. او می گوید: نمی‌خواهم قبر داشته باشم

آثار و کتاب ها

دود، تهران: سازمان تدارک و نشر، ۱۳۴۹
من در تهرانم، تهران: شبگیر، ۱۳۵۲ (تهران: انتشارات امیرکبیر، چاپ دوم: ۱۳۵۶)
سوگواران، تهران: گلستان، ۱۳۵۳(تهران: گلشایی، ۱۳۵۴/تهران: گام، ۱۳۵۷)
چاپ آخر زندگی، تهران: نشانه، ۱۳۷۴
در شهری کوچک، تهران: خودرنگ، ۱۳۸۰
شاهد رسمی، تهران: خودرنگ، ۱۳۸۰ (تهران: نگاه، ۱۳۸۲)
نام کسما، تهران: ابراهیم رهبر، ۱۳۸۳
دود و آه، تهران: مس، ۱۳۸۳

مرتبط
ارسال پیام

*پیام های حاوی کلمات رکیک و توهین منتشر نمی شود.