بیوگرافی شکردخت جعفری مخترع + اختراعات و همسر
شکردخت جعفری متولد سال ۱۹۷۷ در در منطقهی بندر ولایت دایکندی افغانستان مخترع و فیزیکدان پزشکی است
خانم جعفری از مردمان هزاره است که برنده جایزه مرکز فناوری ساری میباشد. او یک روش کارآمد و کمهزینه برای اندازهگیری دوز پزشکی اشعههای رادیو اکتیو ابداع کرده است
جعفری در سال ۱۹۷۷ در ولایت دایکندی، ولسوالی سنگ تخت، افغانستان به دنیا آمد و زمانیکه ۶ سال داشت به هنگام شروع جنگ شوروی در افغانستان به همراه خانواده اش به ایران مهاجر شد.
از ازدواج اجباری تا تحصیلات
وقتی ۱۴ سالهشد، پدرش به او گفت که باید با پسر عموی خود ازدواج کند. با این وجود او توانست پدر و مادر و پسر عموی خود را راضیکند تا این ازدواج زودهنگام را کنسل کنند تا بتواند به تحصیلات خود ادامه دهد. سرانجام خانم جعفری موفق شد لیسانس خود را در رشته فناوریهای پرتوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۲۰۰۰ به پایان برساند.
او پس از بازگشت به افغانستان در سال ۲۰۰۳، در دانشگاه طب کابل مشغول بهتدریس شد و همزمان تحصیلات کارشناسی ارشد خود در رشته فیزیک پرتوی در آنجا پرداخت و در سال ۲۰۱۰ وی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در فیزیک پزشکی به دانشگاه ساری دعوت شد.
مهاجرت به انگلیس
در سال ۱۳۸۹ تحت بورسیه سازمان بین المللی انرژی اتمی برای گذراندن دوره ماستری در رشته مدیکال فیزیک در دانشگاه ساری(University of Surrey) عازم کشور انگلستان می شود و در حالیکه با درجه اعلی از دوره ماستری فارغ التحصیل می شود یکی از بورسیه های دوره دکتری این دانشگاه را از آن خود می سازد.
او جایزه آینده بنیاد شلومبرگر را در دومین سال تحصیلاتش برندهشد. در سال ۲۰۱۵ وی اولین زن افغان شد که دکترای فیزیک پزشکی را بدست آورد
ازدواج و همسر شکردخت جعفری
خانم جعفری در سال ۱۹۹۸ در ۲۱ سالگی با همسرش ابراهیم آشنا شد و حالا دو فرزند دارند. او حالا با همسر و دو دخترش در لندن زندگی میکند.
ابتلا به سرطان و بارداری
او چند روز پس از اطلاع از ابتلا به سرطان، متوجه شد که فرزند سوم خود را باردار است. جراح مشاور وی در بیمارستان ملکه الکساندرا در پورتسموث به او عنوان کرد که امکان نگهداری کودک وجود دارد. جعفری در حین بارداری توانست شیمی درمانی کند و گفت «ما میخواهیم کودکمان، سینا پیام امیدی برای خانوادههای دیگر باشد».
اکتشافات و حرفه شکردخت جعفری
جعفری رشتهای از دانههای کوچک سیلیس کالیبره شده ایجاد کرد که میتواند برای اندازهگیری تابش داخل بدن بیمار استفاده شود. او نشانداد که میزان تشعشع دریافتی هر مهره را میتوان با استفاده از یک دستگاه گرماتابی ساده اندازهگیری کرد.
هزینه دانههای شیشه بهطور قابل توجهی کمتر از تشعشعسنجهای معاصر است و با این کاشف خود تکنیکهای مدرن رادیوتراپی را به چالش کشاند.
خانم جعفری آزمایشات اثبات این نظریه خود را در بیمارستان ملکه الکساندرا واقع پورتسموث انجام داد
او به دلیل عدم درمان سرطان در افغانستان، جایی که پدرش در جوانی خود بر اثر سرطان درگذشت، از ایجاد مهرهها الهام گرفت.
سوابق
در سال ۲۰۱۶ جعفری به یکی از ۱۵ زن کارآفرین تبدیل شد که ۵۰٬۰۰۰ پوند جایزه اینویت یوکه را از آن خود کرد.
او بنیانگذار و مدیرعامل شرکت TRUEinvivo تروانویو میباشد و حق ثبت اختراع این فناوری وی در سال ۲۰۱۹ به وی اعطا شد.
جعفری بخشی از برنامه سیریوز (Sirius) انگلستان برای کارآفرینان فارغالتحصیل است و در سال ۲۰۱۸ در برنامه اسپای چشم زنان حضور داشت.
جوایز
گرانت تورنتون، جایزه تعالی کارآفرینی. ۲۰۱۵
برنامه سیریوس: جایزه برجسته دستاورد ۲۰۱۵
گرانت تورنتون، جایزه برای بهترین بازی تغییر شرکت. ۲۰۱۵
زنان در نوآوری بایگانیشده در ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ توسط Wayback Machine.
کسب و کار ساری: نوآوری کسب و کار سال. ۲۰۱۸
جوایز نوآوری گیلدفورد: نوآوری در بهداشت و درمان. ۲۰۰۸
شکردخت جعفری در سال ۲۰۲۵ در فهرست «دانشمندان برجسته جهان» قرار گرفت.
اختراعات
ثبت اختراع 10488530B2 ایالات متحده، شکردخت جعفری، «تشعشعسنج مهره سیلیسیم همراه با فیبر»، صادر شده در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۱۹، اختصاص داده شده به TRUEinvivo Ltd
ثبت برنامه 2017033029A1، شکردخت جعفری، «تشعشعسنج مهره تابشی همراه با فیبر»، صادر شده در تاریخ ۲ مارس ۲۰۱۷، اختصاص داده شده به TRUEinvivo Ltd
ثبت اختراع 3341754B1 انگلستان، شکردخت جعفری، «تشعشعسنج مهره تابشی همراه با فیبر»، صادر شده در تاریخ ۶ ژانویه ۲۰۲۱، اختصاص داده شده به TRUEinvivo Ltd
مقالات
شکردخت جعفری، حدود ۲۲ مقالهی تحقیقاتی دارد که در ژورنالهای معتبر بین المللی منتشر شده و در کنفرانس های بین المللی در کانادا، استپانیا و چین شرکت کرده و اختراع او مورد استقبال این کشورها نیز قرار گرفته است.