دحو الارض ۱۴۰۴، تاریخ دقیق دحوالارض ۱۴۰۴ چه روزی و چند شنبه است؟
دحوالارض ۱۴۰۴
تاریخ دقیق دحوالارض ۱۴۰۴ در تقویم شمسی و قمری برابر با روز جمعه ۲ خرداد و ۲۵ ذیالقعده است. برای این روز تعدادی عمل مستحبی ذکر شده که از روزه و نماز گرفته تا غسل و نماز جعفر طیار و خواندن دعای «اللهم انی اسألک بمجدک العظیم» که همه این اعمال برای تقرب به خدا و بخشش گناه و رزق و روزی است.
دحوالارض ۱۴۰۴ چه روزی است؟
📅 تاریخ دحوالارض ۱۴۰۴ مصادف است با:
در سال ۱۴۰۴ مصادف با روز جمعه ۲ خرداد ماه
۲۵ ذیالقعده ۱۴۴۶ (قمری)
۲۳ می ۲۰۲۵ (میلادی).
رویدادهای مهم روز گسترش زمین
دحوالارض ۱۴۰۴ فرصتی طلایی برای تجدید عهد با خدا و بخشش گناهان است. دحوالارض به روز گسترش زمین معروف است و اعمال مستحب و فضیلتهای بسیار دارد. برخی دانشمندان مسلمان آن را همزمان با شکلگیری زمین میدانند. دحوالارض ۱۴۰۴ فرصتی طلایی برای تجدید عهد با خداون
این روز بزرگ مصادف است با رویدادهای مهمی در تاریخ که شامل:
میلاد حضرت ابراهیم (ع)
میلاد حضرت عیسی مسیح (ع)
خروج رسول اکرم (ص) از مدینه به همراه هزاران حاجی به سوی مکه، به قصد حجه الوداع.
۱۰ عمل مستحبی
- توبه، استغفار، عبادت و شب زنده داری از اعمالی است که در شب دحو الارض سفارش و تأکید بسیاری برای انجام دادن آنها شده است.
- شب و روز دحوالارض نمازها و ادعیه مخصوصی دارد که کیفیت آنها در کتاب مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی (ره) آمده است. برخی از اعمال و آداب روز بیست و پنجم ذی القعده (دحوالارض) عبارتند از: روزه گرفتن، ذکر فراوان خدا، غسل، نماز دو رکعتی.
- نماز ویژه دحوالارض
- خواندن دعای «اللهم انی اسألک بمجدک العظیم»
- صدقه دادن
- زیارت مجازی امام رضا (ع)
- غسل دحوالارض
- خواندن نماز جعفر طیار
- تلاوت سورههای مخصوص شمس، والارض و قدر
تاریخ، اعمال و هر آنچه باید درباره دحوالارض بدانید
دحوالارض یکی از مهمترین مناسبتهای اسلامی است که هر ساله گرامیداشته میشود. اما فلسفه دحوالارض چیست؟ و چه اعمالی در این روز توصیه شده است؟
واژه «دَحو» در عربی به معنای گسترش است. بر اساس روایات معتبر شیعه و سنی، این روز اشاره به زمانی دارد که نخستین خشکیهای زمین (از جمله مکه) از زیر آبها سر برآوردند.
پیامبر (ص) می فرماید:
«در روز دحوالارض، فرشتگان بر زمین فرود میآیند و اعمال بندگان را ثبت میکنند.» (منبع: بحارالانوار، ج ۹۸)
طریقه خواندن نماز دحو الارض
کیفیت روزه و نماز روز ۲۵ ذی القعده به این صورت است که هنگامی که آفتاب کمی بلند شد دو رکعت نماز به جا آورد. در هر رکعت بعد از سوره حمد پنج مرتبه سوره و الشمس را بخواند و پس از سلام نماز، بگوید:
لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
هیچ جنبش و نیرویى نیست مگر به خداى برتر بزرگ
آنگاه دعا کند و بخواند:
یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ.
اى نادیده گیر لغزشها لغزشم را نادیده گیر، اى اجابت کننده دعاها، دعایم را اجابت کن، اى شنواى صداها، صدایم را بشنو و به من رحم کن، و از بدیهایم و آنچه نزد من است درگذر، اى صاحب بزرگى و بزرگوارى.
پس از آن دعای روز دحوالارض خوانده شود که کیفیت آن در مفاتیح الجنان آمده است.
ذیقعده، ماه حرام است
ماه ذیقعده اولین ماه از ماههای حرام است. ماههای حرام زمانهایی هستند که جنگ در آنها ممنوع بوده و احکام ویژهای نیز از جهت شرعی و فقهی دارند.اما استفاده اخلاقی و تربیتی که از این حکم میتوان کرد، این است که: «اگر جنگ و نزاع میان مردمان در این ماه حرام شده است» حتما منازعه و محاربه با خداوند باید بیشتر مورد نفرت قرار گیرد؛ بنابراین، شایسته است انسان مومن در این ماهها بیشتر به فکر باشد تا اندیشه و اعضای او با گناه و معصیت، به مخالفت با خداوند برنخیزد.
زمان غسل دحوالارض
زمان از طلوع فجر تا غروب آفتاب.