بیوگرافی حسین کیانی همسر رویا میرعلمی و سوابق آقای نویسنده و کارگردان +عکس ها
حسین کیانی همسر رویا میرعلمی متولد۱ بهمن ۱۳۵۳ در ملایر، استان همدان نویسنده و کارگردان است. او ۵۱ ساله اصالتاً لر ملایری بوده و سالهاست به عنوان کارگردان، پژوهشگر تئاتر و نمایشنامهنویس مشغول فعالیت است. کیانی ۱۷ سال پیش و در سال ۱۳۸۷ با رویا میرعلمی، بازیگر تئاتر و تلویزیون ازدواج کرده و یک پسر به نام کارن دارد
بیوگرافی حسین کیانی
- نام: حسین
- نام خانوادگی: کیانی (Hossein Kiani)
- تاریخ تولد: ۱ بهمن ۱۳۵۳
- سن: ملایر، استان همدان
- تحصیلات: دکتری مطالعات تئاتر در دانشگاه تهران
- همسر کنونی: رویا میرعلمی
- فرزندان (۱): کارن کیانی
- پیشه: کارگردان تئاتر، نمایشنامهنویس، نویسنده کتاب
زندگی و کارنامه هنری
حسین کیانی، در ۱ بهمن ماه سال ۱۳۵۳ در ملایر چشم به جهان گشود. او در سال ۱۳۸۷ با رویا میرعلمی، بازیگر تئاتر و تلویزیون، ازدواج کرد. حاصل این ازدواج یک پسر به نام کارن است. خانم بازیگر نام کارن را بدلیل علاقه به نوزاندگی کارن همایونفر برای فرزندش انتخاب کرده است. آشنایی این دو هنرمند در محیط تئاتر شکل گرفت و با ایجاد عشق و علاقه به ازدواج منتهی شد.
رویا میرعلمی در مصاحبهای درباره ماجرای آشنایی و ازدواج با همسرش حسین کیانی گفته است: “همیشه دلم میخواست فردی که قرار است سالها با او زیر یک سقف زندگی کنم آگاه باشد و خوشبختانه حسین کیانی از زمانه خودش چندین قدم جلوتر و آگاه تر است. بعد از نمایش «خویش خانه» تجربه همکاری مجدد ما را به این نتیجه رساند که میتوانیم زوج خوبی باشیم و ما در دوره ای این تصمیم را گرفتیم که فاصله زمانی زیادی میان تصمیم گیری تا ازدواج نبود؛ نه مثل این روزها که بعد از ۱۰ سال معاشرت آخرش هم به جایی نمی رسند.”
حسین کیانی درامنویس تاتر و کارگردانی است که از دهه ۷۰ به سمت درامنویسی رفته و دارای سبکی خاص مختص به خود است که به نوعی ابتدا کننده شیوه درام نویسی نوین در عرصه تاتر محسوب میشود،
کیانی در وهلهٔ اول با بازیگری و طراحی صحنه وارد تئاتر شد سپس به سمت کارگردانی و نویسندگی سوق داده شد. موضوع آثار این هنرمند برجسته در زمینه نمایشنامههای تاریخی و ملی و مذهبی با آداب و رسوم ایرانی و کمی نیز نمایشنامه نوسی برگرفته از آثار خارجی، با دستمایه مصائب جامعه ی امروز است
ازدواج با رویا میرعلمی
حسین کیانی و رویا میرعلمی، پسری به نام کارن دارند. آنها در سال ۸۷ با هم ازدواج کردند. اما تاکنون در هیچ مراسمی با هم دیده نشدند و خانم میرعلمی بیشتر با پسرش کارن در مراسمات حضور پیدا می کند.
کارن پسرش
کارن کیانی مانند پدر و مادرش وارد حرفه کارگردانی شده است. او به تازگی نمایش «مجلس توبهنامه نویسی اسماعیل بزاز» به نویسندگی حسین کیانی کارگردانی کرده است. او در پست اینستاگرامی به معرفی این نمایشنامه پرداخته و از اثر جدید پسرش کارن رونمایی کرده است.
اینستاگرام حسین کیانی
حسین کیانی در اینستاگرامی با عنوان ما و پتک فرهنگ شکن ‘نه به موضوع سانسور و توقیف نمایشهایش در طول سالیان فعالیت هنری خود پرداخته است. او در این پست به رد شدن نمایش «مجلس توبه نامه نویسی اسماعیل بزاز» از جشنواره تئاتر فجر اشاره میکند و این اتفاق را یادآور زخم کهنه حذف و توقیفهایی میداند که از سالهای ابتدایی شروع کارش نصیب خود و گروه نمایش «چریکه» شده است.
کیانی در طول مسیر حرفه ای خود آثاری مانند رد شدن، «تیاتر اجباری»، «تکیه ملت»، «روز عقیم»، «خرنامه نصرالدین ملا» و «مرگ در حمام بنفش» و نمایشنامههای «امیرغریب» و «زبان اموات» را نویستدگی و کارگردانی کرده است. ا
سوابق هنری
آقای کیانی کار هنری خود با نمایشنامه نویسی شروع کرده و اکنون یکی از کارگردانان تئاتر و نمایشنامه نویسان قدر و سرشناس است که سبک کارش درام نویسی است او به عنوان کارگردان مولف شناخته میشود و دارای سبکی مختص به خود است که فقط به شیوه اجراهایش محدود نمی شود، بلکه در وهله اول به تفکرش به عنوان هنرمند جامعه امروز برمی گردد. از نظر او، تئاتر فرصتی است برای دیالوگ با مردم، سنت و مذهب، اجتماع و سیاست و حتی تاریخ. به همین دلیل، در نمایشنامه های تاریخی اش، با دستمایه قرار دادن رویدادهایی خاموش و رها شده، به ریشه های مصائب جامعه امروز می رسد.
فیلم ها و آثار هنری
– کارگردانی و بازیگری در نمایشنامه ” داستان باغ وحش ” نوشته ادوراد آلبی در سال ۱۳۷۵، اجرا شده در سالن تجربه دانشکده هنرهای زیبا
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” بازی خانه ” در جشنواره سراسری دانشجویان کشور در سال ۱۳۷۶، اجرا شده در سالن شماره ۲ تئاتر شهر به مدت ۳۰ شب، که موفق به دریافت جوایز کارگردانی و نمایشنویسی و بازیگری اول زن گردید.
– اجرای پایاننامه مقطع کارشناسی نمایشنامه «دوزخ» (دربسته) نوشته ژان پل سارتر در سال ۱۳۷۷، با راهنمایی حمید سمندریان و فرهاد ناظر زاده کرمانی
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه خیشخانه در جشنواره سراسری دانشجویان کشور در سال ۱۳۷۸، اجرا شده در سالن شماره ۲ تئاتر شهر (نمایش خیشخانه در همان سال در اهواز اجرا و جوایز نمایشنامه نویسی، طراحی صحنه و بهترین بازیگر زن را از آن خود ساخت. این نمایشنامه از برجستهترین آثار کیانی و تحت تأثیر پردهخانه کارِ بهرام بیضایی است؛ ولی تا کنون چاپ نشدهاست)
-نویسنده و کارگردان نمایشنامههای ” پنهان خانه پنج در” و ” واقعه در مجلس سودابه خوانی ” در سال ۱۳۷۸، که موفق به دریافت جایزه بهترین نمایش هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شد. این نمایش در سال ۱۳۷۹ در هفته هنر ایران در شهر پارمای ایتالیا دعوت شد و سپس در ایران در سالن سایه در تئاتر شهر به مدت ۳۳ شب به اجرای عموم درآمد.
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” رژیستورها نمیمیرند ” در سال ۱۳۸۰، در سالن چهار سوی تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه “مضحکهٔ شبیه قتل ” در سال ۱۳۸۲، در سالن سایه تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه «تئاتر اجباری» در سال ۱۳۸۳، در سالن قشقایی تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” تکیه ملت ” در سال۱۳۸۴، در سالن سایه تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” همسایه آقا ” در سال ۱۳۸۵، در سالن چهار سو در تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” بیداری خانه نسوان ” در سال ۱۳۸۷، در سالن چهار سو در تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” اهل قبور ” در سال ۱۳۸۸، در سالن چهار سو در تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه ” همه فرزندان خانم آغا ” در سال ۱۳۸۹، در سالن چهار سو تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه «مشروطه بانو» در سال ۱۳۹۰، در سالن اصلی تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه «در شوره زار» در سال ۱۳۹۲، در سالن ایرانشهر – سالن استاد سمندریان
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه «مضحکهٔ شبیه قتل» در سال ۱۳۹۴، در سالن اصلی تئاتر شهر (باز تولید)
-نویسنده و کارگردان نمایشنامه «تئاتر سعدی، تابستان سی و دو» در سال ۱۳۹۵، در سالن اصلی تئاتر شهر
– نویسنده و کارگردان نمایشنامه «روز عقیم» در سال ۱۳۹۶، در تئاتر باران
_نویسنده و طراح و کارگردان نمایش (چشم به راه میرغضب) در تماشاخانه سنگلج ۱۳۹۸
کتاب ها
بیداری خانه نسوان، حسین کیانی، ناشر: سناء دل
همسایهٔ آقا [نمایشنامه]، حسین کیانی، ناشر: افراز
پنهانخانهٔ پنجدر و واقعه در مجلس سودابهخوانی (دو نمایشنامه)، حسین کیانی، ناشر: افراز