حرف روز
خبر، سرگرمی، سینما و تلویزیون، سلبریتی، حاشیه، بیوگرافی، آشپزی، عکس، فال، متن و پیامک

بیوگرافی شهرام شاهرختاش و آثار آقای شاعر +‌علت فوت

عکس شهرام شاهرختاششهرام شاهرختاش متولد متولد سال ۱۳۲۷ هجری شمسی در تهران، هنرمند پیشکوست معاصر بود و در عرصه شاعری، ادبیات، منتقد ادبی فعالیت داشت این شاعر را از نسل طلایی دهه ۴۰ در شاعری و ادبیات آرمان شهر است.

زندگی شهرام شاهرختاش

شروع فعالیت

شهرام شاهرختاش، از دهه ۴۰ وارد حرفه ادبی و شعر شد. او اطراف میدان جمهوری. یک چهارراه مانده به میدان جمهوری، یعنی چهارراه اسکندری. تا ۲۷ یا ۲۸ سالگی زندگی کرد. بخش زیادی از شعرهایش را آنجا نوشت و کتاب‌هایش در زمان سکونت در آنجا چاپ شد. بعد از آنجا رفت ستارخان.

اولین کتاب شعرش را در سال ۱۳۴۶ با نام «خواب‌های فلزی» منتشر کرد. دو سال بعد از آن کتاب دومش را درآورد؛ «شهر دشوار حنجره‌ها» که مقدمه‌ای از اسماعیل نوری‌علاء دارد.
شاهرختاش درباره روابط دوستی با چهره های ادبی آن زمان می گوید: بیشترین دوستی با اسماعیل نوری‌علاء بود. در مجله فردوسی با او آشنا شدم و بعد بیشتر باهم دوست شدیم. بعد از او با سپانلو رفیق شدم و در دوره‌ای حتی هر شب به خانه هم می‌رفتیم. شب‌های زیادی آن‌ها به خانه من می‌آمدند. شاعر دیگری که من خیلی با او دوست بودم، نصرت رحمانی بود.

در قصه‌نویس‌ها بیشتر از همه با بهرام صادقی دوستی داشتم و شب‌های زیادی را باهم گذراندیم. پیاده‌روی‌های زیادی هم باهم داشتیم. راه می‌رفتیم و باهم از شعر و قصه و به‌طور کلی هنر و ادبیات حرف می‌زدیم و بحث می‌کردیم.

بیوگرافی شهرام شاهرختاش

همکاری با رادیو

سال ۵۱ با نادر نادرپور در رادیو کار می‌کردم. نقد شعر، نقد رمان، نقد نقاشی و… می‌نوشتم. یعنی کار‌های مختلفی در زمینه هنر انجام می‌دادم. در واقع درباره همه هنر‌ها مطلب می‌نوشتم. بیشتر از همه درباره شعر و رمان. یعنی این کار‌ها را به عنوان نویسنده رادیو انجام می‌دادم.

درگذشت و علت فوت شهرام شاهرختاش

شاهرختاش مدتی کسالت داشته و شب ۲۳ اردیبهشت خبر درگذشتش رسیده اما زمان دقیق اتفاق مشخص نیست. برنامه مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری شاهرختاش متعاقبا اعلام خواهد شد.

آثار و کتاب ها

نقدهای بسیاری از او در مطبوعات و مجله‌های آن زمان از جمله مجله‌ «آیندگان» و «فردوسی» منتشر شده است.این شاعر اولین کتاب شعرش را در سال ۱۳۴۶ با نام «خواب‌های فلزی» منتشر کرده است. «شهر دشوار حنجره‌ها» (۱۳۴۸)، «فصل غلیظ گیسو» (۱۳۵۰)، «از این دریای ناپیدا کرانه» و «دست بر پیشانی ایام» (۱۳۸۶) نیز دیگر کتاب‌های شعر منتشرشده او هستند.
مجموعه کامل اشعار» شاهرختاش را منتشر کرده، این شاعر را از نسل طلایی دهه ۴۰ و شاعری شهری و پست‌مدرن توصیف کرد و گفت البته نامش کمتر شناخته شده بود.

مرتبط
ارسال پیام

*پیام های حاوی کلمات رکیک و توهین منتشر نمی شود.