بلایند دیت چیست و چه معنی دارد؟ ریشه و تاریخچه
بلایند دیت (به انگلیسی: Blind date) به معنی ملاقات کور یا قرار ملاقات دختر و پسر ناشناس است که برای آشنایی با هم در این چالش شرکت می کنند تا با هم وارد رابطه عاشقانه شوند.
بلایند دیت چیست به چه چیزی گفته میشود؟
بلایند دیت از کلمه «کور» یعنی کاری که بدون اطلاع از حقایق خاص انجام میشود و «قرار ملاقات» گرفته شدهاست. این موضوع در طول دهه ۱۹۲۰ در ایالات متحده توسط یک شخص یهودی ابداع شد.
در ایران برگزارکنندگان بلایند دیت به دلیل تولید محتواهای رسانههای اجتماعی نامناسب و آسیبرسان به خانواده ها در شبکه های اجتماعی تحت پیگرد پلیس قرار می گیرند و با آنها برخورد میشود.
نوشته مشایه: پشت پرده کارزار سربازی دختران چیست آیا تصویب میشود؟
تاریخچه
“بلایند دیت” در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، با ظهور برنامههای تلویزیونی و رادیویی شکل گرفت. در این دوران، برنامههای مختلفی در تلویزیون پخش میشدند که در آنها افراد برای اولین بار در مقابل دوربین به دیدار یکدیگر میرفتند، بدون آنکه اطلاعات قبلی در مورد هم داشته باشند.
آسیبها و مضرات
برگزارکنندگان بلایند دیت افرادی دارای صلاحیت نیستند و هیچ سررشته ای درباره مشاوره ازدواج و جوانان ندارند.
پدیده غربی بلاینددیت در ایران در فضای مجازی اجرا و شامل دو شرکتکننده غریبه و یک مجری است که به سوالات برگزارکننده پاسخ میدهند و نسبت به پاسخهای شاید از پیش طراحی و برنامهریزیشده، نسبت به آشنایی بیشتر تصمیم میگیرند.
برخورد پلیس با برگزارکنندگان بلایند دیت
بلایند دیت در ایران بهعنوان بخشی از محتواهای رسانههای اجتماعی نامناسب و آسیبرسان، بهدنبال نارضایتی خانوادهها و افزایش شکایتها بهدلیل آسیبهای اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی ناشی از آن ممنوع و برگزارکنندگان آن با هماهنگی مراجع قضائی مورد پیگیری قرار گرفتهاند.
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا از شناسایی و برخورد با ۱۵ نفر از برگزار کنندگان اصلی جلسات بلایند دیت (قرارهای ناشناس) در فضای مجازی خبر داد.
سردار سیدمجید فیض جعفری از شناسایی و برخورد با ۱۵ نفر از برگزار کنندگان اصلی جلسات بلایند دیت در فضای مجازی خبر داد و اظهار کرد: این اقدام در پی نارضایتی خانوادهها و بررسی اطلاعاتی انجام شده و با هماهنگی مراجع قضائی صورت گرفته است.
وی افزود: با توجه به افزایش رواج پدیده بلاینددیت (قرارهای ناشناس) در فضای مجازی و شکایت متعدد خانوادهها از آسیبهای اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی ناشی از این روابط، بررسیهای اطلاعاتی و رصدهای دقیق در این حوزه انجام شده است.
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا ادامه داد: بر این اساس طی عملیاتهای اخیر ۱۵ نفر از تهیه کنندگان، سازندگان و برگزار کنندگان اصلی این جلسات در سراسر کشور شناسایی و طی سه روز گذشته با هماهنگی مراجع قضائی احضار یا جلب شده یا مورد تذکر قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه محتوای نامناسب مرتبط با این فعالیتها پاکسازی و صفحات مربوطه در فضای مجازی توقیف شده است، تاکید کرد: این طرح تا پاکسازی کامل فضای مجازی از چنین محتواهایی ادامه خواهد داشت.