حرف روز
خبر، سرگرمی، سینما و تلویزیون، سلبریتی، حاشیه، بیوگرافی، آشپزی، عکس، فال، متن و پیامک

بیوگرافی علی پورمحمد

علی پورمحمد متولد ۶ آبان ۱۳۶۸ در تهران ،دانش آموخته رشته کارگردانی مستند و نویسندگی از موسسه کارنامه می باشد .

تعریف فیلم کوتاه از دیدگاه علی پورمحمد(Ali Pourmohamad) کارگردان و مستند ساز ایرانی : تعریف فیلم کوتاه در مرحله اول مستلزم شناخت و بررسی جنبه های مختلف ساختاری و در مرحله بعد تعیین جایگاه اجتماعی است. این پست برگرفته از صحبت های علی پورمحمدی است که به تازگی در صفحه اینستاگرام خود توضیحات مختصری درباره این فیلم کوتاه ارائه کرده است. این مقاله سعی دارد از ابهامات موجود در تعاریف فیلمسازان و نظریه پردازان فیلم کوتاه پرهیز کند و بر اساس واقعیت های اجتناب ناپذیر، نگاهی واقع بینانه به فیلم کوتاه داشته باشد.

علی پورمحمد

علی پورمحمد از ویژگی های فیلم کوتاه می گوید و توضیح می دهد.

اولین نکته ای که می گوید «زمان» است.

او می گوید: از آنجایی که فیلم کوتاه در زمان کوتاهی نمایش داده می شود و حداکثر ۱۵ دقیقه زمان داریم، باید از آن بهترین استفاده را ببریم.

نکته بعدی که به آن اشاره می کند «خدمه» است و در این باره می گوید: آنچه در رابطه با گروه فیلم های کوتاه به ذهن خطور می کند دوربینی با تعداد محدود پرسنل و بازیگر است که در اصل نام افراد تازه کار است زیرا کوتاه است. فیلم ها را می توان سرآغاز فیلمسازی و کارگردانی دانست.

علی پورمحمد

نکته بعدی که به آن اشاره می کند «مخاطب» است. او در این زمینه می گوید فیلم کوتاه جز ما کارگردانان فیلم کوتاه مخاطب دیگری ندارد. تماشاگران از فیلم کوتاه دوری می کنند زیرا فیلم کوتاه فاقد یکی از عناصر ذاتی هنر است و آن لذت است، زیرا فیلم کوتاه ممکن است به محض تمام شدن، لذت اصلی تماشای فیلم را از مخاطب سلب کند.

علی پورمحمد

نکته بعدی «محتوا» است. “ما فیلم را می بینیم و چه می آموزیم. فکر، پیام، شعار یا انتزاع. اینها چیزهایی است که در یک فیلم کوتاه با آن مواجه می شویم. فیلم کوتاه عاری از احساسات است زیرا فکر می کنیم فقط نشان دادن چیزی کافی است و پیام به خوبی منتقل نمی شود” او می گوید.

نکته بعدی «بودجه کم» است. ما مکان ها را به دیوار خانه یا همسایه خود محدود می کنیم، استفاده از مواد اولیه را به حداقل می رسانیم و زمان را تا حد امکان کاهش می دهیم، اما چرا؟ چون فیلم کوتاه بازگشت سرمایه ندارد و این یک سرگرمی است که هر چه کمتر خرج کنیم بهتر است.

علی پورمحمد

نکته آخر «موقعیت اجتماعی» است.

متأسفانه سازندگان فیلم کوتاه در جامعه اعتباری به اندازه کارگردانان آثار دیگر ندارند و ممکن است به اندازه آنها مشهور نباشند، اما مشکل اینجاست که در یک فیلم کوتاه ۱۵ دقیقه ای ممکن است ۱۵ فصل در جامعه تأثیر بگذارد. سریال هم نمیتونه داشته باشه

اینستاگرام: https://www.instagram.com/ali_pourmohamad

مرتبط
ارسال پیام

*پیام های حاوی کلمات رکیک و توهین منتشر نمی شود.