تعرض و آزار جنسی یک معلم به دانش آموزان در نمازخانه در مدرسه ای در شهر ری که گویا در اسفند ۱۴۰۳ رخ داده و خبرش در فروردین ۱۴۰۴ رسانه ای شده، به اخراج معلم متجاوز انجامید، اما آیا ضربات روحی و روانی که به این پسر بچه ها وارد شده از ذهن و خاطرشان پاک میشود؟
معلمی که به دانش آموزان شهر ری در نمازخانه تعرض کرده کیست؟
حادثه مدرسه شهرری (تعرض و تجاوز به دانش اموزان در نمازخانه) از آن دسته خبرهایی است که با روح و روان هر فردی بازی می کند و او را سرشار از خشم می کند. اگرچه موضوع به هیات تخلفات ارجاع شده و معلم خاطی اخراج شده، اما باعث تشویش اذهان عمومی و سلب اعتماد پدر و مادرها از آموزش و پرورش شده است. این معلم نام آزارهایش را “تنبیه سربازی” گذاشته بود؛ گاهی بشین و پاشو، گاهی لمس بدن با پا، و گاهی تهدید و آزار جنسی…
معلمی که به دانش آموزان در نمازخانه در یکی از مدارس شهر ری تعرض کرده از نیروهای پیمانی آموزش و پرورش بوده و در سال ۱۳۹۹ از طریق آزمون استخدامی وارد بدنه آموزش رسمی کشور شده است. او در سال تحصیلی جاری در یکی از مدارس دولتی محدوده دولتآباد شهر ری استان تهران مشغول تدریس بود و والدین دانشآموزان، بارها از رفتارهای خشونتآمیز و تنبیه بدنی او گلایه کرده بودند.
ماجرای تعرض معلم به دانش آموزان در نمازخانه
به گزارش تسنیم، تعرض یکی از معلمان دبستانی در شهر ری به چند دانشآموز، بار دیگر ضرورت ارزیابی دقیق سلامت روانی و شخصیتی متقاضیان شغل معلمی را بهعنوان یک مطالبه جدی مطرح کرده است.
این معلم مرد در سال تحصیلی جاری در یکی از مدارس دولتی محدوده دولتآباد شهر ری استان تهران مشغول تدریس بود و والدین دانشآموزان، بارها از رفتارهای خشونتآمیز و تنبیه بدنی او گلایه کرده بودند.
این گزارشهای والدین از سوی مدیر مدرسه مربوطه مورد توجه کافی قرار نگرفته است و در نهایت، در آبان ماه سال جاری، چند دانشآموز در نمازخانه مدرسه مورد تعرض این معلم قرار میگیرند.
با افشای این مسئله در اواخر بهمن ماه توسط خانوادهها، مدیر مدرسه بلافاصله موضوع را به حراست آموزش و پرورش گزارش میکند. طبق اعلام آموزش و پرورش، پیگیریهای حراست منجر به بررسی فوری پرونده میشود و در نهایت حکم اخراج این معلم ظرف ۲۰ روز از سوی گزینش صادر میشود.
آموزش و پرورش در این رابطه اعلام کرده است که هماکنون قوه قضاییه نیز به ماجرا ورود کرده است و “ترکفعل” احتمالی مدیر مدرسه و مدیر منطقه آموزش و پرورش نیز در حال بررسی قضایی است همچنین معلم خاطی روز جاری از سوی دادستان شهر ری احضار شده است.
البته هنوز هیچ یک از مدیران در آموزش و پرورش همچون مدیر مدرسه مربوطه یا مدیر آموزش و پرورش منطقه یک ری برکنار نشدهاند.
طبق اعلام آموزش و پرورش، ۴ دانشآموز در این حادثه مورد آزار قرار گرفتهاند که یکی از آنها از اتباع خارجی بوده است همچنین پیگیری سلامت روانی و امنیت روحی دانشآموزان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
واکنش آموزش و پرورش
آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در اطلاعیهای درباره تعرض یک معلم به تعدادی از دانشآموزان در شهر ری اعلام کرد: پیرو اخبار انتشار یافته در مورد رفتار خلاف شئون شغلی و حرفهای یکی از کارکنان ناحیه یک شهرری به منظور تنویر افکار عمومی به استحضار میرساند مدیران آموزش و پرورش استان بلافاصله پس از اطلاع و بررسی اولیه ابعاد موضوع نسبت به تعلیق همکاری و فعالیت فرد متخلف اقدام کرده و مراتب را برای رسیدگی دقیق تر و روشن شدن سایر ابعاد مسأله به هیئت رسیدگی به تخلفات معرفی کردهاند و این موضوع با فوریت در دستور کار قرار گرفته است.
تسنیم نوشت: وزارت آموزش و پرورش در راستای صیانت از حقوق شهروندان و ارتقاء امنیت و آرامش روحی و روانی دانش آموزان و پاسداری از قداست محیط تعلیم و تربیت قاطعانه و خردمندانه با هرگونه رفتار خلاف عرف و قانون برخورد میکند.
شایسته است با پرهیز و مراقبت از انتشار غیرحرفه ای اخبار تأیید نشده از ایجاد نگرانی و تشویش خاطر اولیای گرامی و شهروندان عزیز جلوگیری به عمل آید.
رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش حادثه مدرسه شهرری را «تعرض» خواند و گفت: موضوع به هیات تخلفات ارجاع و معلم خاطی لغو قرارداد شد. در صورت لزوم نیز پیگیری قضایی توسط وزارتخانه نیز صورت میگیرد.
حسین صادقی در گفتوگو با ایسنا، در این باره افزود: این اتفاق اسفندماه ۱۴۰۳ رخ داده که در پی اعتراض تعدادی از والدین، جلسه فوریت برای بررسی این موضوع تشکیل شد و به هیئت تخلفات اداری رفت. فرد خاطی به حالت تعلیق درآمده و چون قراردادش پیمانی بود، لغو پیمان شد.
وی با بیان اینکه در این موضوع «تجاوز» اتفاق نیفتاده بلکه «تعرض» بود، ادامه داد: این امر اصلا زیبنده نیست.
صادقی با بیان اینکه فعلا شکایت و پیگیری قضایی توسط خانوادهها به گوش ما نرسیده است عنوان کرد: در صورت لزوم آموزش و پرورش نیز پیگیری قضایی انجام میدهد.
به گفته وی والدین و دانشآموزان آسیبدیده کمکهای مشاورهای دریافت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه باید دقت نظر در ورود معلمها به مدارس صورت گیرد افزود: هنگام جذب معلمان باید ابعاد روحی، روانی، جسمی و فکری افراد بررسی و آسیب شناسی شود.
وی در خصوص سنجش تست سلامت روان معلمان نیز اظهار کرد: این تست در مراحل معلمی انجام نمیشود مگر خبطی صورت گیرد تا برای ارزیابی مجدد از آنها دعوت شود اما به صورت مستمر ارزیابی صورت نمیگیرد.
جزئیات کامل حادثه مدرسه شهر ری
برنا در خبری نوشت: یکی از دانش آموزان مدتها بود که دیگر در کابوسهای شبانهاش نامی از کسی نمیبرد. اینبار، اما فرق داشت؛ انگار یک نفر دستهایش را روی گلویش گذاشته باشد، گریه و فریادش به هم میپیچید و از خواب میپرید. کابوسها که میآمدند، پدر را صدا میزد. «بابا کنارم بمان تا خوابم ببرد.» مادرش هنوز نمیدانست که چرا پسر ۱۱ سالهاش با گریه از خواب میپرد، از او فقط این جواب را شنیده بود: «در کلاس اذیتم میکنند.» چه کسی؟ همانی که یکبار با هم سرکلاس درس رفتند تا به مادرش نشان دهد، اما نیامده بود.
این دانش آموز نمیدانست با چند همکلاسی دیگر در آن خوابها شریک است؛ کابوس «تنبیه سربازی» آقای معلم، در آن نمازخانه کوچک مدرسه، دور از چشم مدیر، همکلاسی، خانواده و دوربینها. پسرها ترس را به خوابهایشان برده بودند. یکنفر دیگر دوست نداشت در آن مدرسه درس بخواند، یکنفر ناخنهایش را میجوید، یکنفر با دوستانش دعوا میکرد و یکنفر هرچه درس میخواند کافی نبود، انگار که اضطراب جای کلمهها را برایش پر کرده باشد. مادرها رد تشویش را در آن چشمهای کوچک میدیدند و از «تنبیه سربازی» خبر نداشتند، تا اوایل اسفندماه سال گذشته که آن خبر به گوششان رسید.
همان زمان که مدیر مدرسه گفته بود اتفاق خاصی نیفتاده است، نگران نباشید، در نمازخانه مدرسه دوربین گذاشته بودیم، اما هیچکدام از خانوادهها نه آن را باور کردند، نه تصویری به آنها نشان داده شد؛ چون دوربینی در کار نبود، فقط تصویر آزارهای معلم در نمازخانه مدرسه بود که در خاطره پسرها باقی مانده بود. کسی دقیقاً نمیداند اولینبار چه کسی دید که آقای معلم کلاس پنجم یک مدرسه پسرانه در شهرری، یکی دیگر از بچهها را به هوای «تنبیه سربازی یا همان کلاغ پر رفتن» به نمازخانه روبهروی کلاس درس برد. نامی که خودش آن را انتخاب کرده بود.
شاید یکی از آن پسرهای کوچک ۱۱- ۱۰ ساله به گوش مدیر مدرسه رسانده بود که معلم به بهانه درس نخواندن، آنها را تنبیه میکند، اما مدتها بود که تنبیه فقط بیرون انداختن از کلاس، فریاد زدن یا پرتکردن ماژیک نبود. پسرهای کوچک نمیدانستند چرا معلم از آنها در نمازخانه میخواست که چشمهایشان را ببندند و از لمس بدنشان چیزی برای کسی تعریف نکنند؟ فقط میدانستند که این اتفاق نباید بیفتد، نباید بهجای کلاس، در آن نمازخانه باشند و معلم بهنام «تنبیه سربازی» آنها را «آزار» دهد، مرزهای خصوصی بدنهایشان را رد کند و آنها را با کابوسهای شبانه و اضطراب تنها بگذارد.
تا اواسط اسفند سال گذشته، ۹ دانشآموز به مرکز مشاوره آموزشوپرورش شهرری فرستاده شدند و تا پیش از عید امسال، برای بعضی از دانشآموزان دو جلسه و برای بعضی یک جلسه مشاوره روانشناسی تشکیل شد. از میان این ۹ خانواده، امکان دسترسی به هشت خانواده وجود داشت و شش نفر از مادران دانشآموزان این مدرسه به این روزنامه کشور از تعرض به فرزندشان گفتند، یک خانواده از سوءرفتار معلم شکایت کرد و یک خانواده هم سکوت را ترجیح داد؛ چون فکر میکرد که «آن بنده خدا مریض بود، دوست نداریم با آبروی کسی بازی کنیم.»
مادرها و پسرهایشان از دانشآموزان کلاس ششم شنیده بودند که سال گذشته برای آنها هم اتفاق مشابهی رخ داده، اما کسی را خبردار نکردهاند. روایت مادران شش دانشآموز این مدرسه، مشابه یکدیگر است؛ معلم مدرسه نام آزارهایش را «تنبیه سربازی» گذاشته بود؛ گاهی بشین و پاشو، گاهی لمس اعضای خصوصی بدن با پا و گاهی آزار همراه با تهدید. او میدانست اگر آن چند پسر کوچک را تهدید کند، همهچیز مسکوت باقی میماند. آنها از بدرفتاریهای معلم سرکلاس میگویند، از تذکرهای چندباره به مدیر مدرسه درباره اخراج پسرانشان از کلاس مدرسه و سوءرفتارهای معلم.
قدیم بچه رو با خیال راحت میفرستادی مدرسه اما حالا حرمت مدرسه هم شکسته شده…
ملاک گزینش آموزش و پرورش برای معلم چیه؟؟؟؟ چرا باید یه بیمار جنسی معلم مدرسه بشه؟؟؟
چرا هیچی سر جای خودش نیست ؟؟؟